Gipszkartonozási feladatok teljes körű kivitelezése!

Gipszkarton szerelés

A gipszkarton fal egy könnyed, laza szerkezet, ami gyorsan felhúzható, viszonylag kevés pénzből, így igen közkedvelt eszköz lett. Mindamellett, hogy plusz helyiséget adhat, jó megoldás lehet épületgépészeti és elektromos vezetékek elhelyezésére, valamint hang- és hőszigetelésre egyaránt.

A gipszkarton előnyösebb a sima vakolattal szemben, mivel hamarabb kiszárad, így sokkal hamarabb el lehet kezdeni a festést, tapétázást. 

Gipszakrton falak építése,
gipszkartonozási munkák Győrben és vonzáskörzetében!

Kérjen ajánlatot most!

Gipszkarton szerelés mennyezetre

Abban az esetben, ha a gipszkarton a mennyezetre kerül, álmennyezetnek nevezzük. Mint a sima elválasztó/hő- és hangszigetelő falaknál, itt is szükség van egy stabil tartóvázra, amire aztán felkerül a gipszkarton lap, melybe bele helyezhetőek különféle világítások, csövek, kábelek. A gipszkartonozásnál figyelni kell arra, hogy megfelelő gipszkartont válasszunk. A mennyezetre egy 12,5 mm-es gipszkartonra van szükség. Ha az álmennyezet konyhába, vagy fürdőszobába kerül, akkor mindenképp szükség van arra, hogy a gipszkarton vízálló legyen. Fontos az is, hogy a vázhoz milyen felfüggesztést választunk, mivel itt is el lehet rontani a dolgot. Maga a váz sem mindegy, hogy milyen, itt választhatunk az egy, vagy két szintesek között. Figyelembe kell venni a tűzvédelmi szabályzatot is, és annak megfelelően kell építkezni. Végig kell gondolni, hogy mit szeretnénk a plafonra. Ha súlyosabb dolgokat akarunk, mint például függő polcok, vagy más bútorok, akkor azokat feltétlenül a födémhez kell rögzíteni, nem az álmennyezetre, amelynek kevés a teherbíró képessége.

Beszakadt gipszkarton javítása

Ha megsérült a gipszkarton akkor nem kell csüggedni, nem kell az egészet leszedni. Amit tennünk kell: venni kell egy a javítandó lappal azonos vastagságú gipszkarton lapot. A mérete legyen nagyobb, mint a javítandó felület nagysága. A sérült részen kijelöljük az új lap területét. Ezt követően a lapot óvatos kivágjuk olyan formában, mint amilyet felrajzoltunk. Ezután előkészítjük az új lapdarabot is.A sérült részt óvatosan kiemeljük, majd a lyukba két darab CD-profilt helyezünk és rácsavarjuk a laphoz. Ezt követően a lapot rögzítjük, majd a hézagokat kitöltjük egy hézagoló anyaggal. A legvégén átgletteljük az egészet, majd ha megszáradt, akkor lecsiszoljuk. Az így kijavított falat ezt követően már bátran újra festhetjük vagy tapétáztatthatjuk.Ne feledje: szép munkát csak úgy tud elérni, hogy ha szakembert hív. Hívjon minket és mi kijavítjuk beszakadt gipszkartonját!

 

Gipszakrton falak építése,
gipszkartonozási munkák Győrben és vonzáskörzetében!

Kérjen ajánlatot most!